Scurta introducere despre chackre

Scurta introducere despre chackre

Scurta introducere despre chackreDe multe ori auzim despre chakre si mai ales intrebarea daca sunt aliniate sau nu. Suntem tentati sa luam in derâdere acest termen si il aruncam imediat in cutia cu scamatorii de doi lei a celor care credem ca vor sa ne pacaleasca cu termeni pomposi.

Cu toate acestea, termenul de „Chakra” provine dintr-o cultura mult mai veche decât a noastra. În aceasta situatie putem ignora in continuare notiunea sau putem sa ii acordam o minima atentie, pentru a intelege cel putin provenienta sa. În traditia Hindusa (una dintre cele mai raspândite religii din India) chakrele sunt considerate puncte metafizice care corespund unor importante zone ale fizicului uman.

Mai exact chackrele se gasesc in locurile unde se intersecteaza cele mai importante artere, vene si nervi. La fel cum sângele circula prin vene, sau impulsurile nervoase circula prin nervi, la fel energia vitala circula prin canale care se intersecteaza in chakre. Textele tantrice (texte antice indiene) definesc multe chakre in corpul uman, dar dintre acestea doar 7 au o importanta majora. De la perineu spre cap acestea sunt: Muladhara, Swadhisthana, Manipura, Anahata, Vishuddha, Ajna si Sahasrara.

Corpul este in deplina armonie atunci când cele 7 chakre sunt aliniate, mai exact când fluxurile energetice care le unesc comunica liber, fara obstacole. Aici intervine rolul ajutator al masajului Ayurvedic. În primul rând, prin intermediul uleiului de susan, masajul Ayurvedic elimina toxinele din corp si echilibreaza organismul din punct de vedere energetic. Apoi hidrateaza pielea, creste capacitatea de concetrare si induce o stare de bine si armonie pentru o lunga perioada de timp.

Asa ca data viitoare când stresul tinde sa va invinga, aliniati-va chakrele printr-o sesiune de masaj Ayurvedic la Balinesse Spa.

Orice sedinta programata poate fi anulata cu cel putin 4 ore inainte ca aceasta sa inceapa. Va multumim pentru intelegere.

Balinesse Spa

Intrarea Bitolia 27, București 011675
0733 126 423
office@balinessespa.ro

Open chat