Masajul suedez – un revigorant nordic in plina vara

Masajul suedez – un revigorant nordic in plina vara

In mijlocul verii este placut sa te relaxezi cu un masaj al carui nume aminteste de o tara racoroasa. Da, ai ghicit, despre masajul suedez este vorba. Este un masaj viguros, energic si de relaxare pe care terapeutele de la Balinesse Spa l-au adaugat in arsenalul lor de tehnici pentru masaj.

Iata ca nu doar tarile asiatice au traditie in arta masajului, ci si Suedia, tara in care la jumatatea secolului XVIII, doctorul Per Henrik Ling punea bazele unui nou stil de masaj. Ling a fost totodata si profesor de scrima, activitate care l-a inspirat sa imbine tehnici de medicina sportiva cu tehnici de gimnastica chinezesti pentru a crea un sistem de relaxare a muschilor ce imbunatatea flexibilitatea si stimula sanatatea. Desi tehnicile sale au fost promovate catre publicul larg de un alt doctor suedez, Johann Mezger, mare parte din masajul practicat in Occident se bazeaza pe lucrarile lui Ling.

Nu trebuie decat sa faci o programare pentru o sedinta de 60 de minute de masaj suedez si vei descoperi pe propria piele tehnicile acestei terapii. Miscari circulare cu palmele in directia pe care sangele se intoarce catre inima, framantarea portiunilor musculare tensionate pentru a elimina nodulii, percutarea sistematica a gambelor, coapselor si a spatelui te vor pregati pentru sesiunea de stretching de la final. Fie ca ai muschii tensionati de la birou sau te-ai ales cu o enervanta febra musculara in urma unei sesiuni de sport, masajul suedez de la Balinesse Spa te va face sa te simti bine in propria piele.

Masajul suedez nu este doar o tehnica de relaxare, masajul suedez aduce reale beneficii sanatatii. Un studiu realizat de Centrul National pentru Medicina Complementara si Alternativa din Statele Unite publicat in revista New York Times releva cum voluntarii carora li s-a facut un masaj suedez timp de 45 de minute au inregistrat scaderi ale hormonului stresului, cotizolul. Mai mult, s-a observat ca voluntarilor li s-a inmultit numarul de limfocite din sange si a celulelor care intaresc sistemul imunitar si protejeaza corpul de raceli si gripe.

Ia o pauza de la calduroasele zile aglomerate si scufunda-te in racoarea relaxanta a masajului suedez la Balinesse Spa.

Orice sedinta programata poate fi anulata cu cel putin 4 ore inainte ca aceasta sa inceapa. Va multumim pentru intelegere.

Balinesse Spa

Intrarea Bitolia 27, București 011675
0733 126 423
office@balinessespa.ro

Open chat