Masajul mainilor – un masaj la indemana pentru cei dragi

Masajul mainilor – un masaj la indemana pentru cei dragi

Masajul mainilor - un masaj la indemana pentru cei dragi

​Cand palmele se ating, inimile se ating. Mi-a spus-o cineva drag in copilarie si am tinut minte treaba asta pana azi. Si chiar cred in ea. N-ai incercat niciodata? Tine pe cineva drag de mana si o sa vezi cum se vor incalzi ambele maini.

Acum, imagineaza-ti ca i-ai oferi aceleiasi persoane dragi un masaj al maini care sa o trimita direct in al noulea cer; ai ajuta-o sa scape de griji, tensiunea si stresul de peste zi in timp ce mainile vor transfera caldura inimilor voastre de la una spre cealalta. Pare o idee buna, nu?

EXPERT SAU NU... SI TU POTI FACE ACEST MASAJ!

Nu trebuie sa fii expert ca sa poti face un masaj placut al mainii. Tot ce trebuie sa faci e sa te lasi in voia instinctului si a imaginatiei. Bine, si sa fii atent la celalalt pentru a observa reactiile sale. O sesiune temeinica de masaj al mainilor poate incepe prin intarirea conexiunii dintre voi. Asa ca cel mai bine, tineti-va cinci (sau trei, sau doua) minute de maini. Pur si simplu. Apropo, cand ai facut ultima oara asta cu cineva drag?

CUM SA INCEPI?

Masajul mainilor - un masaj la indemana pentru cei dragiBun, acum ca mainile voastre s-au incalzit e timpul sa trecem la treaba. E foarte util sa ai o lotiune de masaj la indemana. Poate fi cu mentol, capsuni, sau orice aroma stii ca ii face placere personei care va primi masajul. Mai intai toarna lotiunea in palmele tale si cuprinde prima mana pe care o vei masa. Asigura-te ca lotiunea s-a intins pe toata suprafata mainii prin miscari circulare. Directioneaza-ti miscarile dinspre degete inspre incheietura. Daca simti nevoia poti extinde miscarile in sus, in lungul bratului, pana la cot.​​

Odihneste-ti putin mainile​ sub incheietura partenerului. Apoi, reia miscarile circulare in sens invers dinspre incheietura inspre varful degetelor. Aplica presiune, atat cat sa fie placut, si maseaza cu grija si atentie fiecare milimetru al mainii. Atentia sporita asupra celuilalt nu va trece neobservata! Repeta aceste miscari circulare de sapte – zece ori.

TIMPUL PENTRU O SCURTA PAUZA

Apoi e momentul sa ne ocupam de degete. Ia fiecare deget in parte si strange-l intre degetul mare si aratatorul tau. Porneste de la baza spre varf si repeta miscarea de doua ori pentru fiecare deget. Daca persoanei ii face placere, poti trage putin mai alert de fiecare deget pentru detensionare. Detensionarile din articulatii pot fi confirmate de un usor trosnet al ligamentelor. Atentie insa, nu e placut pentru toata lumea; sunt multe persoane sensibile pentru care acest trosnit usor al articulatiilor provoaca durere, ceea ce nu intra in scopul unui asemenea masaj.

DUPA DEGETE SOSESTE SI RANDUL PALMEI

Dupa degete soseste si randul palmei pentru a fi masata. Aici e recomandat sa folosesti ca „unealta” podul palmei tale. Daca insa mana pe care o masezi e mai mica decat a ta poti folosi degetele. In orice caz e important sa masezi muschii de sub degetul mare si cel mic. Daca esti in pana de idei si nu stii in ce directie sa aplici presiune, un mod sigur de a acoperi toata suprafata palmei este sa urmaresti liniile din interiorul ei.

INCHEIEREA MASAJULUI

Pentru mana cealalta repeta procesul. La final, lasa ambele maini sa se odihneasca in palmele tale. Ca bonus, sunt recomandate si privirile ochi in ochi pentru a spori intensitatea momentului. In general, daca cuvintele intarzie sa apara, insa zambetul de pe fata celeilalte persoane este punctual, inseamna ca masajul tau a avut succes. Felicitari!

PS: Daca vrei sa devii un profesionist, afla mai multe in pagina masaj reflexoterapie, acolo unde vorbim despre tehnicile de presopunctura in palma si talpa.

Orice sedinta programata poate fi anulata cu cel putin 4 ore inainte ca aceasta sa inceapa. Va multumim pentru intelegere.

Balinesse Spa

Intrarea Bitolia 27, București 011675
0733 126 423
office@balinessespa.ro

Open chat